26 Haziran 2011 Pazar

wimbledon - 2.hafta

nadal - murray ve federer - djokoviç eşleşmelerini beklediğimiz erkekler kısmında 1. haftada tablonun üst ve alt kanadından birer fire verdik.. Sliderman Monfils gibi bir toprak kort oyuncusunun çimde kaybetmesi vasat bir sürpriz hatta geçmiş istatistiklerine bakarsak geçmesi sürpriz sayılabilirdi.. Öte yandan Hırvat asıllı Almanya doğumlu 18lik Avusturalyalı :) 158. sıradan gelip iyi bir döneminde olan Söderlingi fırtına gibi bir ilk setle başlayarak devirmesi grçek bir sürpriz.. turnuva başladığında bir başka avustralyalı Hewitte turu gösterip 2-0dan çeviren Soderling her sette daha fazla direnç gösterdi ve 3. seti alabilseydi bir geri dönüş daha yaşayabilirdi ama turu kendi servisiyle verdi..

azarenka - pironkova (venus?) ve maria - serena eşleşmeleri beklenen kadınlarda da yine finalistleri korumakla beraber 1er fire verdik.. üst tablodan ana'yı kağıt üstünde ilerleten zaten kendi wimbledon kariyerinden ziyade benim kendi irademdi. ki normalden daha az hata yaparak ve kontrolü elinde tutan oyunu ile ışık vermeye de başlamıştı ilk iki turda, ama çek rakibi karşısında gitgelli oyununun kötü kısmı ile çıkınca - basit hatalar endişeli ve hüsranla sonuçlanan winner zorlamaları - elenmesi kaçınılmaz oldu; her ne kadar ikinci sette geri dönmeye çalışsa da berbat bir tie break ile (0-7) geçen yıl Shana Peera kaybettiği 18# kortta çimlerde kaldı yine.. Ana'dan sonra diğer yıkılan ise alt tabloda Schiavone oldu.. son iki yılda yaptığı Roland Garros finalleriyle adını ağırlıklı olarak toprak kortta geçiren kuvvetli ve dirençli oyunuyla sert zeminde de yükselen Schiavonede Wimbledon kariyeri iyi olmayan bir isimdi.. maçın ilk setini almışken yağmur nedeniyle gelen erteleme ilk kırılma noktasıydı.. ilk seti unutup sahaya çıkan Pastek seriyi eşitledi, kurallar gereği tie break setinin olmadığı 3. seti koparamayan Schiavone uzatmalarda da servis kırma şanslarını harcayınca fiziksel olarak daha güçlü rakibine teslim olmak zorunda kaldı..

4. tur ve çeyrek finallerde sürprizlere gebe.. erkeklerde ve bayanlarda tabloların üst kanatlarındaki eşleşmeler zorlu..

izleyip görelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder