13 Ağustos 2011 Cumartesi

12 dev adam @ world cup 10

13 Ağustosta oynanan Almanya - Ukrayna ve Türkiye - Sırbistan maçları ile World Cup 10 sona erdi.

Almanya - Ukrayna...

gelecek vadeden genç ve mücadeleci kadrosu ile Almanya övgüyü hakediyor ama galibiyetlerini teodosiç ve krstiçsiz sırbistana ve as kadrolu ama dağınık 12 dev adama karşı aldıklarını unutmamak gerekiyor. Son maça şampi.. olarak çıkmanın sonucu olabilir, bu sefer almanlar ukrayna karşısında bir türlü istediği oyunu sergileyemedi.. birbirine çok benzeyen iki takımın mücadelesinde ukrayna hem iç hem dış alanda ve sahanın her iki tarafını domine etti. Savunmada almanlara boyalı alanı göstermezken - Pleissı erken devre dışı bırakarak içeriden sayı yollarını tıkarken şutörleri yakından takip etti ve zorlama şutlara zorladı- hücumda ise denis ve stevenın oyun çeşitliliğiyle sayı bulmakta zorlanmadı.. almanya ilk çeyreğin sonunda baskı ile farkı eritme fırsatı bulsada, hem sürekliliğini sağlayamaması hem de topun sevmemesi nedeniyle sahadan farklı yenik ayrıldı.. ukrayna turnuvada grup 3. lüğü için iddiasını koyarken, almanya umut verdi ama hele de ölüm grubundaki rakiplerle başa çıkabilmek için kapalı savunmaları aşmak için ekstra planlar yapmalı.

ukraynayı zarzor uzatmada yenen, almanyadan fark yiyen 12 dev adam hem de Hidayetsiz Sırbistan karşısındaydı.. hidonun olmaması sıradan bir rotasyon muydu - keza bir önceki gün kerem yoktu - yoksa almanya maçının son 45 saniyesinde oyundan alınan ve direkt soyunma odasına giden Hidoda bir kriz mi vardı?.. ne olursa olsun Hido bu turnuvayı ciddiye almış gibi oynamıyordu zaten.. almanya yenilgisinden sonra teo ve krstiçi devreye sokan sırbistan bu maça da as kadrosu ile başlayarak maçı önemsediğini gösterdi.. ilk iki maçta hücum yükünü tek kişinin üzerine yıkan dev adamlar -cenk/ukrayna ve ömer/almanya- bu sefer Emir ile tutunmaya çalıştı.. bunun turnuva için yetmeyeceği bilinmeli; şahsi gayretler ile turnuva oynanmaz, kaldı ki turnuvada savunmalar çok daha sert ve kapalı olacak.. bunun için hücum varyasyonları üzerine çalışılmalı, birlikte oynama alışkanlığı kazanılmalı.. esas şaşırtıcı olan savunmadaki sıkıntılarımız; yol geçen hanı olan 3 saniye daha önce sırıtırken ciddi Sırbistan maçında iyice rezil oldu; birkaç pozisyonda boyalı alanda sırplar 3 pas yapıp içeri vurdu - o kadarrr.. boyalı alana gömüldüğümüzde ise ekstra paslarda mutlaka birini kaçırıyoruz ve ceza atışını yiyoruz... hal böyle olunca ilk çeyrekte kısmen başa baş giden mücadele ikinci çeyrekte koptu ve 15 sayıya kadar çıkan farkı bir daha eritemedik ve sahadan 58-83 mağlup ayrıldık.. Sırplar Teo-Krstiç-Tepic-Sava ile gayet oturmuş ve bilinçli oynuyor, yedekleri onları dinlendirecek kadar süre alabiliyor.. maçlarda kişisel skorlara bakıldığında hücum derinliği daha kolay anlaşılabiliyor, herkes sayı tehditi oluşturuyor..yine turnuvanın favorisi olarak görüyorum..

turnuvaya kadar mutlaka
* savunma direnci ve hücum zenginliği sağlanmalı,
* yardım savunması üzerine düşünülmesi gerekiyor...
* semih ve ömerin yetişmesi şart.
* kerem, hido ve ersanın dünya şampiyonası seviyesine dönmesi gerekli..
* enesi hücum oyunlarında kullanmak üzere varyasyonlar yaratmalı.

Bu sonuçlarla Almanya World Cup 10un şampiyonu oldu, Sırbistan 2. olurken 12 dev adamsa 3.lüğe yerleşti.. şampiyonu yenen ukrayna ise dördüncü oldu.

İlk iki maçta etkili bir oyun sergileyen ve 15 sayı 7 ribaund ortalaması ile oynayan genç alman pivot Pleiss turnuvanın MVPsi oldu..1

Herşeye rağmen dünyanın ve türkiyenin devlerini görmek, canlı izlemek çok keyifliydi. İzmir salonu doldurarak organizayonun hakkını verdi. umarım bu organizasyonlar daha çok olur İzmirimizde..

Asseco Prokom kızlarına da ayrı bir paragraf açmak gerekiyor :) ama ben susayım resmi konuşsun ;)

özellikle milli takımın sahaya girişindeki showlar iyiydi...
















İzmir seyircisi salonu doldurdu ve oranizasyonun hakkını verdi..












maçlarda gerçekten çok güzel hareketler gördük:

















































































avrupanın en iyi guardları.. (kereme biraz torpil yapmış olabilirim)

















şampiyon ALMANYA - Deutschland über alles..















ASSECO PROKOMMM CHEERLEADERS...

























eJdeR








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder