30 Ağustos 2011 Salı

12 dev adam litvanyada..

öncelikle gruplardan bahsetmek istiyorum.. bu kurayı kim çektiyse maşallah eline eziyet.. yeni bir prosedür getirilip tekrar çekilmeliymiş.. A ve B gruplarında neredeyse çeyrek finali oluşturması gereken takımları toplamışken, ki keza, bir sonraki turda da birbirleri ile eşleşecekleri için; buradan birleşecek E grubuna ölüm grubu demek bile iltifat.. C ve D grubundan gelenlerin gazozuna 4-8 sıralaması alabilecek bir durum oluşmuş..

A grubundan zaten Madalyanın en büyük favorileri olan Litvanya, İspanya ve Türkiye çıkacak gibi gözüküyor..İspanyollar son turnuvalara damga vurmuş takımları ile eksiksiz geliyor, son derece hazır ve keyifliler, oturmuş takımları ve sistemleri var.. Litvanya Kleizasız girdikleri turnuvada tempo bulduklarında -koş koş at-seyirci avantajı ile birlikte coşabilir, ispanyollara hazırlık döneminde tek tokadı atan litvanyaydı..

12 dev adam ile övündüğümüz en büyük nokta tarihin en kapasiteli takım olması (ne komiktir ki rezil olduğumuz 2005te de 2007de de böyle demiyor muyduk), ama hazırlık döneminde çerez maçlarına gelene kadar bu kapasiteyi henüz göremedik. öncelikle kabul edelim;
-- biz bir gaz takımıyız, şu an o gaz yok - azcık ömer onan falan..
-- biz bir lider takımıyız, şu an o liderler sahada geziniyor - 60 lira verip
halkapınara gittiğimde Hidonun sahada umursamaz tavırlarını görüp
kahroluştum kerem de tam kapasite ile oynayamıyor..
-- biz bir savunma takımıyız; hazırlık maçlarında attığımızdan çoğunu yedik..
-- biz bir pota altı takımıyız; hazırlık maçlarında enesi istediğimiz gibi
kullanamadık, set hücumlarında organizasyon göremedik.. yine tek bir
skorere dayalı ve gelişi güzel hücumları izledik.. her maç birinin
kurtarması turnuvanın olmazsa olmazı ama biraz organizayon lütfen...
bu özellikleriyle şu an hem madalya adayı hem de son 8 yapamaz çizgisinde görülüyor takımımız.. tabiki dileğimiz yarından itibaren gerçek kimliğini sahaya yansıtabilen bir 12 dev adam ile olimpiyat vizesini koparabilmek..

üçüncülüğü zorlayabilecek takım; Büyük Britanya - basketbol sahnesinde olmayan İngilizler geçtiğimiz yıl NBAde Chicago ile alev alan Luol Dengin liderliğinde ısıracak takım arıyor, türkiye hazırlık dönemindeki performansı ile iştahlarını kabartmıştır.. her ne kadar ev sahibi ünvanıyla katılma hakkını elinde tutsada gidebildikleri yere kadar gitmeye çalışacaklardır.

B grubunda ise Sırbistan, Fransa ilk tahlilde ön plana çıkıyor. Sırbistan turnuvanın olmazsa olmaz favorisi, Teodosiç avrupanın en iyi gardı, Krstiç oldukça verimli, Sava-Tepic-Keseli ise gayet iyi alternatifler oluşturabiliyorlar - sanırım İvkoviçin bile maça ne kadar artı kattığını söylemeye gerek yok.. Fransa ise NBA patenti ve patlayan yakan bir enerji ile geliyor: Batum, Parker, Diaw ve Noah; bir nevi French Dream Team.. bir sürpriz olmazsa kesinlikle çeyrek finaldeler.. üçüncülük için Almanya İtalya kapışması olacaktır. İzmirdeki turnuvada Almanlar özellikle sınırlı kapasiteye karşı iyi takım oyunları ve çok genç oyuncuları ile ön plana çıkmışlardı, Jaglanın yanına Dirk ve Kamanı aldıklarında kağıt üstünde birkaç kademe ilerlediler.. ne olursa olsun sıkıştıklarında topu dirk'e ver alternatifleri var.. özellikler 90ların sonu 2000lerin başındaki efsane İtalya son 6-7 yıldır yok, Fucka, Myers ya da Basile dersem hatırlarsınız - ama onlarda son yıllarda yetiştirdikleri ve NBA seviyesine kadar giden oyuncuları ile geldiler -Belinelli, Gallinari ve Bargnani- ve tekrar sahneye çıkmak istiyorlar ama o kadar sert ve sürekli olabilecekler mi - soru işareti - hazırlık dönemi maçlarına bakılırsa olabilir ve en yakın yemleri almanlar ;)

C grubu küçük bir balkan şampiyonası kıvamında; Bosna, Hırvatistan, Makedonya, Yunanistan, Karadağ ve araya sıkışmış - yok olup gidecek - Finlandiya.. çok uzatacak bir şey yok; Yunanistan - her ne kadar yıldızları (Diamantidis ve Spanoulis hatta Papaloukas ve sanırım Schortie de yok) olmasa da kura avantajı ve Calathesin takıma katılması ile çeyrek finale kadar gidecek.. grupta onları en zorlayabilecek takım durumundaki Hırvatistanda Ukiçin sakatlığı onlarıda bir gömlek geriye attı.. Yunanitan lider çıkıp Hırvatistan ve tercihen Bosnai le yukarı çıkar..

D Grubunda Belçika, Bulgaristan, Gürcistan, Rusya, Slovenya ve Ukrayna.. c grubundan daha çekişmeli geçmesini beklemiyorum. Rusya açık ara önde gözüküyor; Krilenko ve Kiryapa ile pota altını karartıp David Blatt üstat ile taktik anlamda üste çıkacaklar.. Slovenya yıllar geçtikçe yaşlanıyor ve bu jenerasyonun son önemli turnuvası olmaması için olimpiyatlara gitmek isteyeceklerdir, kura avantajı onlar içinde geçerli çeyrek finale gidip iyi attıkları bir güne denk getirirlerse neden olması.. İzmirde NBAli Pecherov ve Fesenko ile içeride oyun kurucuları ile dışarıda güzel bir oyun sergileyen ukrayna bir üst tura çıkabilecek kapasitede ama o kadar..


Neticede:
A: ispanta, türkiye, litvanya
B: sırbistan, almanya, fransa
C: yunanistan, hırvatistan, bosna
D: rusya, slovenya, ukrayna

E: ispanya, sırbistan, türkiye, litvanya
F: rusya, yunanistan, slovenya, hırvatistan(?)

yarı final: ispanya, sırbistan, türkiye, litvanya (hepsi E den :) değil mi)

hadi bakalım - iyi eğlenceler

i love this game

eJdeR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder