12 Temmuz 2011 Salı

dark of the moon - TRANSFORMERS III

Cocuklugumun voltran ile birlikte en kült çizgi filmlerinden biri olan transformersin Filmini izlemek daha ilk trailerdan beri en büyük heyecanimiZ.. Buna rağmen her filmden beklentilerimizin çok altında çıktım.. son sözü basta söyleyeyim: bu da olmadı be mister Bay..

Tabi ki iki terminatorun bile dövüşmesi milyon dolarken 2,5saat robot dövüşü beklemiyoruz, ama biraz senaryo biraz ruh biraz yaratıcılık hakkimiZ.. Üçlemenin son bölümü adına en sevindirici şey; son olması.. Bir prequel ya da devam gelecekse mr bay gibi bir effectci değil ne bileyim bir nolan bir p.jackson hatta zemeckis olmalı o koltukta diyorum...

Olmuş noktalar: (nasılsa daha kısa sürecek)

1. Hele şükür biraz aksiyon dozu arttırıldı..
2. Ay ile ilgili komplonun filme yedirilmesi,bunların gercek görüntülerle birleştirilmesi hoş..
3. Her ne kadar yeri zamanı saçma olsada airslide ile askerlerin uçuşu dalışı, yıkılan binanın içinden geçmeleri, jackie chan filmlerinden alışmış olsak da binanın cam duvarından aşağı kaymaları hep iyiydi.. film son zamanların iyi 3d lerinden..
4. Daha önce starscreamin köprü altından geçip dönüşerek köprüye konması gibi yaratıcı hamleler Vardı fazlasıyla.. Otoban kovalamacasinda bumblebenin dönüşümleri arasında samın havada süzülüp tekrar yakalanması, yine bumblebeenin apartmanın duvarında yürüyerek samı kurtarması (zaten sürekli ezik sam'i kurtarmakta), sentinelin kuleden aşağıya kalkanını binaya takarak inmesi vb muhtesemdi, yaratıcıydı..
5. Sentinelin hainliği hele de 2deki fallendan sonra beklenmiyordu en azından benim için surprizdi.. (olmamış kısmı: Buna karşılık madem megatron ile anlaşmıştı neden cybertron çıkışı esnasında düşürüldü sorusu akla takılıyor ve neden bütün primelar satıcı ;) ve dönek .. )
6. dutch karakteri kara mizah olsa da renk katmış, john turturro yine gülümsetiyor..
7. shockwave.. tek gözüne kurban..
8. decepticonların iş bitirici cani ufaklıklarına karşı bizimkilere de iki şebelek eklemişler,


I-ıghh hecç olmamış noktalar:

1a. sam olmamış.. 3. film ama hala olmuyor.. tobey maguire bile spider man olur ama bu shia ıııı sam olmaz..
1b. megan Foxdan sonra rosie olmamiS.. Candice olabilirdi illa Angel olacaksa.. ;)
2. ilk filmde güldük ikincide çektik diye aileyi koymanın ne gereği Vardi.. Sırf dünya batarken kızı kurtarmaya motive edecek iki cümle söykeyecekler diye 1o dk aileye ayrilir mı..kaldı ki sam zaten bahaneye gerek duymayacaktı kızın pesinden gitmeye..
3. ne idüğü belirsiz neye yarar anlaşılmamış asker takımı yine ortalarda koşup mermi yakıp duruyor, ama bu sefer insanın gözüne sokuluyorlar. robotların gözlerine nişan almak ve kurşunla onları kör etmek, jetlerin sinek gibi avlandığı ortama uçak-kopterlerle gitmek, optimusun bir seferde yıkabileceği kule için dakikalarca mevzi aramak ve illaki gelen timde sadece bir roket olduğu vurgusu... rambo öldü yaşasın NEST ekibi..
4. eleman madalya almış ama işe alan yok, bir dakika niye iş arıyor ki? neden "elçi" autobotlarla çalışmıyor, hassektör NEST oradan.. ha pardon, carlynin zengin patronundan torpilli işe girsin ve komployu öğrensin diye, tabi bu konuyu işleyelim örelim derken ilk yarının cılkı çıkıyor..
5. optimusun planı öğrensin diye koluna akrep gerdanlık takılan sam, hakikatten konuşturmaya çalışıyor optimusu, sonra gemi kalkınca bileklik basıp gidiyor.. ee filme ne kattı şimdi bu, sam direnmedi, bileklik bir bilgi öğrenemedi, optimus kıllanmadı falan..???

transformerslarda neler olmamış???

1. autobotlar resmen eşşek olmuş. bir iki gidip Ortadoğu'da aksiyon yaptılar, güya dünyaya barış getirdiklerini göstermek için ama eninde sonunda emir komuta zincirinde çavuşa indirgenmişler.. e gidip bir kuzey koreye de ayar verelerdi keşke ne bileyim hugo chaveze kayalardı..
2. tamam aksiyon var dedik, 3d hayrına yedik ama, dedik ya ruh yokk senAryo yok.. decepticonlar autobotlari ne zaman nasıl yakaladı hadi paraya kiyip gösteremedin, nereden çıktı esir almak.. Çatır çatır vurusarak ölür aslanım autobot dediğin,öyle sam ile bakisarAk ölümü beklemez..
3. son film diye anladık kıyacaksın bir iki kafa adama, ama hepsini cacığa hıyar etmeye ne gerek var.. hey gidi ironhide sentinelin satışını katmerlemek için ayaküstü niyazi oldu, ikna olmadık ama anladık, tamam da.. starscream ne ara gitti; looser sam efendi mi "kör ederek" öldürecekti yani; sam'in kendini kanıtlaması için starscream verilir mi, bir gözü kör oldu diyelim dönüşür basar gider mr. bay, öyle bıkbıkkk tepinmez.. filme karizma katan shockwavede aynı mantalite ve kalitede sizlere ömür..
4. koca megatron kumpası kuracak kadar dahi ve lider ama çatıda sentinel ile iki laf dalası sonrasında pejmurde bir sarapci gibi duvar dibinde buluyoruz dakikalar sonra.. Haa carlynin gelip onu gaza getirmesi konusunu ağzıma bile almıyorum... Bay amcaaa megatron buu, o hale düşmez sentinelin kafasına vura vura açtırır o dalgayı, hadi düşse de ya dalar autobotlara ya da tekrar gorusucez diye basar gider..
5. optimus her filmde biraz daha aciz, hep de yanlış atlara oynuyor.. önce dorsemi kaybettim vah tüh derken kanatları aldı geldi dakikalardır bir apartmanı yıkmakla gözümüzü yoran yılanı iki turda doğradı, sonra saniyeler içinde diğerlerini kesti - ki arada bir shockwave harcadı; hell yeahh işte optimus derkennn, halatlarda asılı bulduk, abi tonlarca ağırlığındaki optimusu hangi halat tutar, eh tuttu diyelim bu optimus usta rahat bura son sahneye kadar takılayım dediği için mi koparmadı halatları anlamadım.. ha son sahnede de bir şey yaptı sayılmaz.. Optimusun sentinelle dövüşü çok kısa ve zayıf, lütfen diye sentineli imana çağırması bir o kadar ezik, megatronu öldürmesi bir o kadar kolaydı (resmen fatality izledik).. arada da megatron gelip sentineli kesmiş, farkedemedik bile..

neyse patlamış mısırı XL alın, bayılan noktalarda tuzlayıp tuzlayıp kutuya dalarsınız.. bir de ekip olarak gidin, geyiği oluyor zaman geçer..

bay baba, steven amca velhasıl kelam para kazanmayı biliyorsunuz - Allah arttırsın.. son bir not, autobota bıyık sakalı anladım da beyaz saç ne yaaaa...

AUTOBOTS TRANSFORM ya da ALL HEIL MEGATRON diyelim o zaman...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder