17 Eylül 2013 Salı

eurobasket2013

geçmiş yıllardaki eurobasket tecrübemizden midir, tanjevicin dönüşünden mi yoksa açıklanan kadrodan mı bilinmez bu sene eurobaskette türk milli takımı elenene kadar izlemedim.. allahtan mucize bir galibiyet olmadı da ilk turda elendik, hem önümüze bakmak için bir parça umut doğdu (gerçi ne umudu, yunan ve ruslar duruken biz mi alacağız wildcard - yani uzun bir ara var toparlanmak için) hem de kalan maçları keyifle izlemek için bahane..

ilk tura bir göz atarsak aslında yalnız olmadığımızı göreceğiz, artık kimin bahanesi daha sağlamsa...
A grubunda Almanya B grubunda Makedonya ve D grubunda da Türkiye hayal kırıklığı yarattı; aksine belçika ukrayna letonya ve finlandiya turnuvanın yıldızları oldu da diyebiliriz. Almanyanın ümit vaadeden 89 jenerasyonu genç kadrosu fransa galibiyeti ile yaptığı büyük açılışı sürdüremedi ve belçika/ukraynanın hızlı temposuna ayak uydurmaya çalışırken kaybolup gitti. c grubu ise ev sahibi gruplarının son yıllardaki en kaymak örneğiydi, güle oynaya hatta oynamadan bir üst tura çıktılar..

ikinci raund, E grubunda, 90 jenerasyonu teodosiçsiz (ama ivkoviç üstatlı) sırbistan ilerlerken, tecrübeli litvanya ile şampiyonluk iddiasıyla ağır abilerini toplayıp gelen fransa yükseldi.. dördüncü koltuğu ise ilk turda belçika ikinci turda sırbistan galibiyeti bulunan ukrayna bileti kaptı..
kağıt üstünde ölüm grubu olarak değerlendirilebilecek F grubu ise çok zayıf geçti; türkiyenin grubundan çıkan 3 takımın grubu 3-6 bitirmesi - ki galibiyetlerin 2si her şeyin bittiği son maçlarda alındı - açıkça türkiyenin durumunun da ne kadar kötü olduğunu bir daha özetliyor.. dengesiz italya son yılların en savruk ispanyası ve dahi bir şekilde slovenya yürüyedururken kadro kalitesi ve zenginliği ile yunanistanın elenmesi üzücü..

şimdi gelelim çeyrek finallere..
ispanya açıkçası ikinci tur gevşekliğini sonuncu olup sırbistanı karşısına alarak ödedi - ya da zaten öyle istedi görünüyor.. tecrübeli ispanya pota altında krstiç ile marc sayesinde rahat eşleşip, dış şutlarda sırplarla aşık atacak, guard pozisyonunda ise birkaç fersah ağır basacak.. rahat bir galibiyet ile ispanya diyorum, ama ivkoviç usta oradayken nokta koymuyorum..
diğer 1/4 eşleşmesi olması gerektiği gibi, hırvatlar son sekizin tek gazozu ukraynayı köpürtecek hüpletecek gümletecek..
dragic bros'un slovenyası karşısında fransa güzel bir eşleşme, çok keyifli olacak.. her seken topun slovenlere armut gibi 15-20 hücum ribaundu olmadığı ve leblebi gibi üçlük atmadığı bir maçın başabaş geçmesini bekliyorum. ev sahibi avantajı da yabana atılmaz. bununla beraber euroleague tecrübesine karşı atletik nba kadrosu hücumda zorlanacak diye düşünüyorum. az farkla ve torpille fransa..
litvanya italya eşleşmesi de enteresan bir eşleşme.. bellinellinin zırvalamadığı bir maçta italya bir adım önde..

bu durumda fransa - ispanya ve hırvatistan - italya eşleşmelerinden bir hırvatistan - ispanya finali de bekliyorum.. yine yeniden belirtmek gerekirse türkiye ve yunanistanın şu tırt şampiyonanın devamını izlerken dudaklarını tırnaklarını kemirdiklerine eminim.. yazık oldi...

eJdeR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder