4 Haziran 2013 Salı

Spo Bro bi kulak ver...

NBA finalinde çömez bir Indiananın Spurs'e yeni bir yüzük için çerez olacağını, koca bir yılı 4-0 için beklemediğimizi söyleyerek niyetimi belli etmek isterim.

hem size dezavantajı, hem de Wade'in sakatlığı ile Boshun ve Ray'in yüzdesiz oyunları 4-2 bitecek bir seriyi son maça taşıdı.. bugün önceki maçlardaki hataların tekrarlanmaması, ve LeBronun Monster Mode on gününde olmasını umut edeceğiz.

Maça 3 saat kala önceki maçların anahtar parametlerine bir göz atalım..

seride maçları kazanan takımların % 50 isabet oranını yakaladığını görüyoruz. serinin ikinci maçından itibaren takımlar 70 vasatında bir hücum geliştiriyorlar; ve Miami bunun 18 ini Indiana ise 13 ünü çizginin gerisinden değerlendiriyor. Oyun anlayışına baktığımızda oyunun boyalı alana ve yüksek posta yıkıldığını görüyoruz. - Heatin kaybettiği ilk iki maçta 22-23 üçlük atmasının da verim eşiğinin ötesinde zorlama bir çaba olduğu aşikar..

Boyalı alanda,
Miami kazandığı maçlarda 60/48 - 52/36 - 34/32 sayı üstünlüğü kurmuşken
Indiana da kazandığı maçlarda 40/40 - 50/32 - 44/22 bir performans gösterdi...

özetle boyalı alanda kazanan maçı da kazanıyor..

Wade ve Boshun maçlardaki sayı ortalamaları benzer gözükse de isabet oranlarındaki düşüş inanılmaz; %60 tan % 40a inen bir yüzdeden bahsediyoruz, ki bu son maçta da böyle olursa Kral bunlara kafa göz dalacaktır.. zira bu açığı kapatmaya çalışan James %60lara çıkıyor - deyim yerindeyse kendini parçalıyor...

Wade: galibiyette: 18,5 sayı (% 59)  -  mağlubiyette:  15 sayı (% 38)
Bosh:  galibiyette:    16 sayı (% 57)  -  mağlubiyette:  12 sayı (% 35)
King: galibiyette:     26 sayı (% 49)  -   mağlubiyette: 30 sayı (% 58)

Serideki diğer bir önemli noktada asist sayısı, boyalı alan sayılarına paralel doğal bir sonuç olarak asist sayısındaki üstünlük de tüm maçlarda galib geren tarafı belirleyen bir parametre.. Heat kazanılan maçlarda 20-25 civarında bir asistin üretirken kaybedilen maçlarda10-15 limitinde bir asist sayısında kaldı. Bir diğer nokta da asistin kazanılan maçlarda LeBrorun yanısıra Wade üzerinden de yüksek olduğunu ve yine rol oyuncularının da istatistiğe katkıda bulunduğunu görüyoruz. Özellikle son maçta sadece 10 asist üreten Heatte James'in 6 asist ile yalnız kalması, oyunun ne kadar kısır kaldığını ve savunulabilir olduğunu gösteriyor - ki skor anlamında da çok şey beklediğimiz Jamesin yıpranmasına yol açıyor. Hatırlarsanız, aynı oyun tarzı nedeniyle Cleveland döneminde 4. çeyrekte hem performans hem de karar aklı olarak hep düşerdi, her ne kadar LeBron artık ayrı bir dünyadan gibi oynasada oyun bütünlüğü açısından hala bir dezavantaj.

size avantajı nedeniyle maçların tümünde Indiana ribaundları topladı.. son maçta da bu şaşırtıcı olmaz, ama önemli olan Miaminin ribaundlarda ezilmemesi, ribaund farkının max 10 olduğu maçlarda istatistik önemini kaybediyor. Indiananın kazandığı son iki maçtaki ribaund istatistiği ise 30/49 - 33/53..

son tahlilde..

Miaminin Lebron liderliğinde boyalı alanda ısrarcı olması, diz sakatlığı nedeniyle atletizminden faydalanamayan Wadein penetre oyunundan ziyade asiste dayalı bir hücum izlemesi gerekiyor.

hadi bakalım, rastgele..


NOT.. CNNTurk, hacı, taksimi yayınlamazsın, NBA konferans finalini yayınlamazsın.. pardon sen ne işe yararsın.. ha pardon, penguen belgeseli.. he evet..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder