21 Nisan 2012 Cumartesi

NBA 2K12 at the edge of the regular season

oynanırdı oynanmazdı derken başlayan kısa sezon beklentilerin de üstünde bir keyifle sürdü ve yoğun bir takvimin sonunda playoff dönemi geldi çattı.

şampiyonlar..

doğuda bulls ve miami, batıda oklohoma şampiyonluğun en büyük adayı beklentilerini boşa çıkarmadı. bulls rose'un (25+ maç kaçırdı) sakatlığına rağmen takım kimliğini öne çıkararak iyi bir seviyede bitirecek. miami ise gerek big3 nin wade bacağını kaybettiği dönemler gerekse mental olarak yogun takvimde ipleri bırakması nedeniyle beklenenden düşük viteste tamamladı. oklohomada çifte patlar westbrook ve durant yanıyor, ibaka perkins ve sefolasha ise söndürüyor formülü inanılmaz sonuçlarla devam ediyor.

yükselen yıldızlar..

yılın flash takımı clippers özellike ihtiyar kurt billupsı kaybettikten sonra yavaşladı, ama batı yakasının yılların ezilmiş takımını yukarılarda görmek güzel. belki de bu yılın en güzel olayı öncelikle şampiyonluk sınırında olmasa da bazı ekstra takımların ön plana çıkması oldu. Doğuda indiana, batıda memphis keyif verdi.

kayda değerler...

yine doğuda atlantanın istikrarını sürdürmesi (her ne kadar bir adım öteye geçemese de), her yıl atletizmden birşeyler kaybettirse de tecrübeleriyle hep başa çeken boston, ve sene içindeki önemli kayıplarına rağmen son ana kadar playoff barajını kovalayan ersanlı milwaukee oyuna değer kattı. öte yandan batıda bostona nazire yaparcasına spursun hala konferans zirvesine oynaması bu oyunun gücü. lakers sene başında ve ortasında gasol takas fikirleri ile takıma huzur vermedi (keza ben olsam bynum'ı takaslarım) halbuki sadece 1 numaramsı bile yeterdi, keza sessions ara transferi bile lakersı tekrar bir vites ileri aldı, en azından final yolu aralandı. mike brown ipleri sıkı tutarsa bir de kobe azcık topu bırakırsa olur.

hayalkırıklıkları..

doğunun adı unutulmaya yüz tutmuş takımı new yorkun cevabı kendi big3 sini yaratmak oldu ama amarenin yaşı ve sakatlıkları carmelonun savrukluğu chandlerin bir big olmaması ve bench boşluğu vsvs balon etkisi yaptı. doğu yakasının clippersı sayılabilecek nets de benzer bir atılım yapmak istedi ama transferde sadece deron ile sınırlı kalınca 20+ galibiyete takıldı, sanırım deron da kalmayacaktır. ve portland.. yıllardır sakatlıklar problemler ile boğuşan portland sezona da çok iyi başladı ama malesef gerisi gelmedi.. charlotte; nba de bir takımın <10 galibiyette kalması sistemin doğasına aykırı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder